مبارزه با پسیل پسته به روش غیرشیمیایی با استفاده از حشرات مفید برای از بین بردن پسیل پسته که می تواند نقش مهمی در کنترل جمعیت آن ها ایفاکند. مبارزه با پسیل پسته به روش غیرشیمایی دغدغه باغداران پسته کار در کل کشور است.
مبارزه بیولوژیک با استفاده از دشمنان طبیعی
از دشمنان طبیعی پسیل پسته که می تواند نقش مهمی در کنترل جمعیت آن ها ایفا کند عبارتنداز:
نام حشره مورد نظر + ۴۰ درصد را با پیامک یا واتساپ به شماره ☚ ۰۹۱۲۶۸۲۱۸۲۶ بفرست.
- ۱) بالتوری سبز chryso pherlacamea steph
- 2) زنبورpsyllaephagus pstaciaee
- 3) کفشدوزک های پسیل خوار
- ۴) کنه های شکارگر
- ۵) عنکبوت ها
- ۶) سن ها
کفشدوزک پسیل خوار
کفشدوزک های پسیل خوار جز حشرات مفید پرکاربرد در نابودی پسیل پسته است که در مزرعه آروین چندین بار این حشره برای استفاده عمومی معرفی شده است، کفشدوزک پسیلخوار حشره پرخور و پر اشتهایی است که به دنبال پسیل های پسته است.
کفشدوزک پسیلخوار یکی از مهم ترین شکارگرهای فعال پسیل پسته است.پسیل پسته جز طعم های مناسب برای کفشدوزک پسیل خوار است. چندین بار در سال های گذشته در مزرعه آروین این مورد چک و آرمایش شده است.
بالتوری سبز chryso pherlacamea steph
سایت محمد آروین: بالتوری ها بعد از کفشدوزک های پسیلخوار در گزینه دوم برای استفاده در باغات پسته هستند، بالتوری های سبز از پسیل پسته و شته تغذیه می کنند.
پرورش بالتوری سبز برای کنترل پسیل پسته، تخم بالتوری سبز در فارم پرورش تولید و پس از نصب روی کارتهای مخصوص، روی تاج درختان رهاسازی میشود و لاورهای این تخمها پس از خروج از تخم از آفات پسیل پسته تغذیه میکنند که این روش بهترین جایگزینی برای سمپاشی شیمیایی علیه پسیل پسته است.
اخبار رهاسازی بالتوری
خبرهای زیادی هر سال در فصل بهار می شنویم و می خوانیم که بالتوری رهاسازی شد، با اجرای این طرح حشره بالتوری سبز پرورش یافته، برای کنترل آفت پسیل در سطح ۵۰ هکتار از باغ های منطقه رهاسازی شده است.
خب این اخبار عالی است تا مردم با این حشره و حشرات مفید شکارگر آشنا شوند اما کافی نیست، باید آموزش ها بیشتر شوند و در زمان استفاده چندین باغ کنار همدیگر با هم استفاده کنند، ۵ باغ کنار هم قرار دارند یکی از باغات بالتوری استفاده نکند (رهاسازی نکند) ۴ باغ دیگه هم به مرور دوباره با پسیل پسته آلوده می شوند.
عنکبوت ها و سن ها
این دو مورد به تعداد خیلی کم از پسیل تغذیه می کنند چون تعدادشون کم است و در باغ باید به صورت انبوه استفاده شود.
در مورد رهاسازی عنکبوت ها در طبیعت بنده هنوز مطلبی یا تحقیقی ندیده ام، که عنکبوت هایی که از پسیل پسته تغذیه می کنند پرورش داده شوند و در باغات رهاسازی شوند چه اتفاقی در باغ رخ خواهد داد، آیا تاثیر خواهند داشت آیا تعداد انبوه عنکبوت ها در آینده برای باغدار مشکل ساز خواهد شد؟
سن شکارگر Anthocoris minki pistaciae
سایت محمد آروین: سن شکارگر Anthocoris minki pistaciae به عنوان دشمن طبیعی پسیل معمولی پسته، Agonoscena pistaciae در باغ های پسته استان کرمان حضور دارد. توانایی زادآوری در تراکم های پایین شکار یک صفت مطلوب برای این حشره شکارگر محسوب می شود. استفاده از شکارگرهای مختلف مثل سن شکارگر در مبارزه با پسیل پسته به روش غیرشیمیایی کاربرد دارند.
سن شکارگر Wagner Anthocoris minki pistaciae
سایت محمد آروین: سن شکارگر Wagner Anthocoris minki pistaciae به عنوان دشمن طبیعی پسیل معمولی پسته، Burckhardt & Lauterer Agonoscena pistaciae در باغ های پسته منطقه رفسنجان معرفی شده است.
حفظ جمعیت دشمنان طبیعی
حفظ جمعیت دشمنان طبیعی در بهار با استفاده از سموم کم خطر می تواند تا حد زیادی از طغیان آفت پسیل در تابستان جلوگیری کند.
برای اینکه از دشمنان طبیعی که همان حشرات مفید در باغ هستند حفاظت کنید باید از سموم کم خطر استفاده کنید یا به صورت لکه ای سمپاشی کنید تا آنها نیز در باغ حضور داشته باشند.
مطالب بسیار مهمی که می تواند به شما کمک کند
مبارزه با پسیل پسته با سرکه
استفاده از صابون ها و مواد افزودنی برای مبارزه با پسیل پسته
الف) استفاده از برخی مواد می تواند میزان مقاومت حشره نسبت به سموم را کاهش دهد.
ب) شستشوی مرتب درخت با آب و سپس با سرکه و در مرحله بعد استفاده از ریز مغزی های مانند سیلیکون و سیلیکون پتاس که باعث افزایش میزان کلروفیل و ضخیم شدن برگ ها و مانع حمله پسیل به گیاه می شود. همچنین تغذیه برگ ها با استفاده از جلبک و باکتری و افزایش سطح تارهای کشنده از عوامل و فاکتورهای موثر در مبارزه با آفت پسیل پسته می باشند. باید توجه داشت که شستشو با مایع خاکستری یا گوگرد مایع میزان کلروفیل و ضخامت برگ در گیاه را کاهش می دهد و روش مناسبی برای مبارزه با پسال نمی باشد.
نام حشره مورد نظر + ۴۰ درصد را با پیامک یا واتساپ به شماره ☚ ۰۹۱۲۶۸۲۱۸۲۶ بفرست.
مقالات منتشر شده در بستر اینترنت، صرفا براساس تجربیات کارشناسان محترم کشاورزی، باغداران در اختیار شما قرار می گیرد و ما هیچ مسولیتی در قبال صحت ادعای مطالب نداریم.
بیشتر مطالب سایت مهندس محمد آروین با هدف ترویج و استفاده از حشرات بیولوژیک در باغات و مزارع منتشر می شود.
منبع تصاویر:
https://ukrbin.com/show_image.php?imageid=85648
https://www.mindat.org/taxon-4487199.html Anthocoris minki
راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام محمد آروین عضو شوید.